Kik vagyunk?

MMM_4405.jpg

magyar mint idegen nyelv tanár

Fodor Janka vagyok. Magyarországon a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Oktatási Központjaban tanítottam magyar mint idegen nyelvet illetve angolt. Négy éve élek Norvégiában férjemmel és kétéves kisfiunkkal. A nyelvoktatás és nyelvtanulás egyik legérdekesebb aspektusának a kultúrák közötti kommunikációt valamint a nyelv és identitás kapcsolatát találom. Ez, illetve kisfiam nyelvi fejlődésének élménye motivál abban, hogy segítsek minden nálunk tanuló gyerekeknek megtalálni a saját „magyar hangját”.

69860938_1047882425414419_54973609612264

ovis és kisiskolás foglalkozások,

Boros Krisztina vagyok, öt éve élek Norvégiában. Jelenleg az Oszlói Magyar Tanoda szervezője. Számomra nagy öröm, hogy a Norvégiában élő magyar gyerekeket taníthatom  illetve részt vehetek magyarságtudatuk formálásában, magyar nyelvi készségeik fejlesztésében. Én úgy gondolom, hogy akárhol is találunk otthonra, mindig hagynunk kell, hogy országunk kicsiny lángja bennünk és a következő generációban is lobogjon.

picture-1215-1536053775.jpg

Erdő Andrea vagyok, az Oszlói Magyar Tanoda megalapítója. Célom, hogy a diaszpórában élő magyarság közösségi életét segítsem. Ennek legfontosabb alapjának az ifjúság, és a magyar gyermekek magyar nyelvtudásának megőrzését és fejlesztését tekintem. Két éves kislányom is nap, mint nap szembesít vele, hogy milyen fontos, hogy játékos módon tartsuk fenn a magyar nyelv iránti érdeklődést.